Международният анализатор Боян Чуков заяви в предаването Денят ON AIR, че Израел все

...
Международният анализатор Боян Чуков заяви в предаването Денят ON AIR, че Израел все
Коментари Харесай

Боян Чуков: САЩ искат да изоставят Украйна

Международният анализатор Боян Чуков заяви в предаването  " Денят ON AIR ", че Израел към момента продължава подготовката за сухопътната интервенция в Ивицата Газа.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11984
" Влизат щурмови групи, унищожават избрани обекти на " Хамас ", отстраняват някои от водачите, пробват да освободят някои от заложниците. Върви подготовка, която има за цел да раздра на три обособени елементи Ивицата Газа. Да не може от " Хамас " да споделят между тях ", изясни специалистът.

Чуков обърна внимание, че има концентриране на военна мощност от Съединени американски щати, Англия и Франция. Но тяхната цел била да парират всевъзможен опит на прокситата на Иран да се намесят, както и да оставят Израел самичък да се бори с " Хамас ".

" Американците са в изключително деликатна обстановка. Има ужасно доста цивилни жертви, а освен това състояние мюсюлманите в Съединени американски щати на изборите няма да гласоподават за Джо Байдън ", уточни Чуков пред Bulgaria ON AIR.

Гостът добави, че въпросът с палестинците може да бъде решен, в случай че Нетаняху бъде заменен неотложно и не управлява бойните дейности.

" Влезе в спор с военното управление и със специфичните служби. Демократите от година и половина се стараят да го смъкват от власт. Нетаняху стартира да се изживява като избавител и да прави древен цитати, които обаче демонстрират, че той не е податлив да търси спокойно решение на въпроса. Съединени американски щати, Русия и Китай желаят да се върнем към резолюцията на Организация на обединените нации от 1947-48 година, когато се приказва за две страни. Нетаняху споделя: Няма да позволим да има палестинска страна и ще изхвърлим палестинците в Ивицата Газа ", обясни обстановката Чуков.

Големият проблем е по какъв начин Израел ще отстрани " Хамас ", без да бъдат убити доста цивилни палестинци, а това стартира да се трансформира в проблем за Съединени американски щати, посочи интернационалният анализатор.

" Американците към този момент желаят да се отдръпват от Украйна. Отделиха се парите единствено за Израел, за Украйна увиснаха. Често пъти оръжие, което е стигнало до Украйна, се популяризира в уеб страниците в даркнета и който желае, може да си купи. Част от военното и държавно управление на Украйна станаха милионери с помощта на тази търговия ", означи Чуков.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР